est    eng
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13

HOTEL-, OFFICE-, APARTMENT BUILDING PROPOSAL IN CENTRAL TALLINN, 2007-. 4600m².
This complex fills an empty parking lot in a prime central location. It went through several permutations, especially sun-studies which cut a diagonal volume through it`s entirety before assuming it`s final form and volume. The City Department of Building Permits is more or less satisfied with the scale, but finds the solution to be not sufficiently in character (not orthogonal enough) with the surrounding existing building morphology. The architects are of the opinion, that an exception would be appropriate in this context- a composition based on the contrast principle should precisely enliven the given cityscape. The project is under review with the developer. Team: Lembit Tork, Villu Scheler.

public planning office + apartment residence interiors + design info partners
lembit@tork.ee
+372 50 94 311